Wie ben ik?

Wim Schwillens Persoonlijke ontwikkelingMijn naam is Wim Schwillens. Mijn gehele loopbaan staat in het teken van andere mensen ondersteunen en begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Een passie, die ik graag inzet en uitdraag!

Niet alleen in het onderwijs, maar ook in de sportwereld, zet ik mij met passie en gedrevenheid in. Mijn werkwijze is te omschrijven als open, eerlijk en integer.

Een coach ben ik in hart en nieren:

  • Al ruim 36 jaar in het onderwijs, waar ik als docent Lichamelijke Opvoeding in het voortgezet onderwijs iedere dag leerlingen en groepen begeleid bij het ontdekken van hun mogelijkheden op het gebied van sport en bewegen. Maar ook bij het leren van sociale vaardigheden in de interactie tussen leerlingen, lever ik een bijdrage. Tijdens de lessen sport en bewegen laten het gedrag en de houding van leerlingen veel zien over hoe zij letterlijk en figuurlijk ‘in hun vel zitten’. Ik weet als geen ander deze lichaamstaal te herkennen en hier adequaat op in te spelen.
  • Als coach bij de Onderwijspioniers, ondersteun ik docenten om vernieuwende ideeën binnen hun vakgebied en/of school vorm te geven en te ontwikkelen. Het eigen ontwikkeltraject van de docent als pionier staat hierbij centraal. Ik krijg energie van het begeleiden van dit ontwikkeltraject en het zien van de eindresultaten die de docenten bereiken. De Onderwijspioniers maakt deel uit van de Onderwijs Coöperatie. Kernwoorden zijn: verkennen, uitproberen, verbeteren en verduurzamen.
  • Al ruim 35 jaar in de sportwereld, waar ik mijn tweede passie uitoefen in de sport van voetbal. Als voetbaltrainer heb ik teams gecoacht (succesvol met diverse behaalde kampioenschappen en periodetitels). Als voetbaltrainer ben je met je team gefocust op je doel, rekening houdend met, maar juist ook gebruik makend van de verschillende talenten binnen de groep. Wat meer langs de zijlijn, ben ik de laatste jaren betrokken bij voetbalclubs als directeur, bestuurslid en recentelijk als Hoofd Opleidingen. Vanuit deze positie ondersteun en begeleid ik op dit moment alle betrokkenen binnen de club om talent binnen de club beter te begeleiden en op te leiden, zodat we meer presteren en er een doorgaande lijn is van jeugd naar senioren.